maandag 6 oktober 2014

Steden verkennen vanuit je luie zetel met de tips van de bib


Wie deze zomer geen steden bezocht, kan nog altijd in de bibliotheek terecht om dat te doen vanuit de luie zetel. Maak een wandeling door (de geschiedenis van) New York met de roman van Edward Rutherfurd. De stad is veel bezongen, veel besproken, maar zelden zo compleet en indrukwekkend beschreven als in deze roman. Of kies voor La Superba van de gelauwerde auteur Ilja Leonard Pfeijffer. Dat verhaal is amusant en verrassend van de eerste tot de laatste pagina, met mooie beschrijvingen van de stad Genua (La Superba) én met een prachtige ‘fictieve’ autobiografie.


We verzamelden ook enkele films voor deze thematafel. L’auberge Espagnole al gezien? De film vertelt de lotgevallen van Xavier, een zevenentwintigjarige Parijzenaar die in het kader van een uitwisselingsprogramma voor studenten een jaar in Barcelona gaat studeren. Cédric Klapisch, de regisseur, maakt maximaal gebruik van de prachtige Catalaanse decors en het camerawerk in L'Auberge Espagnole is soms even speels en sprankelend als Barcelona zelf. 

Geniet met de tips van de bib. Je kan de lijst met suggesties ook bekijken via de link op de startpagina van de catalogus!Geen opmerkingen: