maandag 2 maart 2015

Humor in de bib


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Enkele tips van de bib:
  • Zoek in de catalogus naar humoristische literatuur. Het resultaat is een lijst met ongeveer 500 beschrijvingen van materialen met humoristische literatuur in boeken, luisterboeken of strips. Denk maar aan romans van Jonas Jonasson, David Sedaris, Pedro Elías, Fredrik Backman, Roald Dahl, Erlend Loe, ... 
  • Zoek in de catalogus naar humoristische films. Met de volgende regisseurs is hilariteit verzekerd: Anders Thomas Jensen, Woody Allen, Pedro Almodovar, Charles Chaplin, Joel en Ethan Coen, Emir Kusturica, ... 
  • In de bib is ook het genre stand-up comedy vertegenwoordigd met theatershows van o.a. Wim Helsen, Wouter Deprez, Nigel Williams, Alex Agnew, …. 
  • Ontdek of herontdek liedjes van Drs. P, Urbanus, Kommil Foo, De Nieuwe Snaar, …. Geniet van de spitsvondige teksten van deze taalvirtuoze grapjassen!
  • Ontdek het werk van gekende en minder gekende cartoonisten. Denk maar aan Peter Van Straaten, Andy Riley, Erik Meynen, … of leer zelf grappige cartoons tekenen met ‘Cartoons en strips tekenen voor dummies’. 
  • Verras je vrienden met de lekkerste recepten van Jeroen Meus, Pascale Naessens, Jamie Oliver, James Ramsden, … en zorg voor een avondje lekker eten en (hopelijk) ook eens goed lachen.
Een lijst met suggesties vind je via de catalogus bij de Tips van de bib.
En op onze Pinterest pagina via www.pinterest.com/kontichbib vind je borden met humoristische literatuur, humoristische films en een bord met humor in liedjes en theatershows.

De medewerkers van de bib wensen iedereen veel vrolijk vertier!

Geen opmerkingen: