donderdag 4 september 2014

Tommy Wieringa vertelt - Dierdre Timp interviewt


Bibkwintet nodigt je uit voor een ontmoeting met Tommy Wieringa, één van de bekendste en meest succesvolle schrijvers van dit moment. Hij bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht.

In 2006 brak Tommy Wieringa door met de roman Joe Speedboot, waarvoor hij onder meer de F. Bordewijkprijs ontving. Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006).
In mei 2009 verscheen zijn roman Caesarion, waarover Pieter Steinz in NRC Handelsblad schreef: "Tommy Wieringa heeft er met Caesarion voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort." In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die in 2013 bekroond is met de Libris Literatuurprijs. Deze roman werd geprezen voor "de stilistische bravoure, de filosofische diepgang, de aforistische kracht, de hecht getimmerde compositie, de originele beeldenpracht".
In 2014 schreef hij het boekenweekgeschenk Een mooie jonge vrouw, een hele eer vond hij. Een mooie jonge vrouw is een klein weefwerkje van ideeën, taal en tegenstellingen over het menselijk onvermogen.

Bibkwintet biedt weer een fantastische literaire avond aan, zorg dat je er bij bent.

Wanneer: woensdag 8 oktober 2014 om 20 u.
Waar: Cultuurpunt Altena - Antwerpsesteenweg 79 - 2550 Kontich
Inkom: 5 euro in vvk / 7 euro aan de kassa
Kaarten: vanaf 6 september 2014 op www.bibkwintet.be of in één van de vijf bibliotheken.

Meer info: info@bibkwintet.be
Geen opmerkingen: