woensdag 16 oktober 2013

Filmtip van de bib: 'The yellow submarine'. Een visuele trip gebaseerd op en met muziek van The BeatlesFilmtip van de Bib: 'The Yellow Submarine'. Een film gebaseerd op muziek van The Beatles.

Tijdens deze visuele trip, die negentig minuten je aandacht weet vast  te houden en je voortdurend verbaast met wonderbaarlijke creatieve vondsten, geniet je volop van de fantasie en creativiteit van de animatieproducer George Dunning.

Het aantal bizarre creaties is ontzettend groot. Dat is ook wat de film leuk maakt om naar te kijken want het mag duidelijk zijn dat het verhaal niet veel om het lijf heeft, dat maakt echter niks uit want dat is sowieso ondergeschikt aan de uitwerking.

De animatiefilm uit 1968, werd gedurende vier maanden beeld per beeld digitaal gerestaureerd.
Je krijgt Beatles klassiekers geserveerd als ‘All You Need Is Love’, ‘Lucy In The Sky With Diamonds’, ‘Yellow Submarine’ en ‘Eleanor Rigby’. In ‘The yellow submarine’ reizen The Beatles met hun gele duikboot naar Pepperland om daar de muziek hatende Blue Meanies te verdrijven. Een schot in de roos, deze kleurrijke, fantasierijke en muzikale animatiefilm!


Geen opmerkingen: