woensdag 5 september 2012

‘De Bib : meer dan lezen alleen !’


De bibgebruikers anno 2012 worden verwend...
Meer en meer worden boeken multimediaal. Woord, muziek en beeld worden gecombineerd, wat het begrip van de materie natuurlijk alleen maar ten goede komt.
De diversiteit van onze collectie is groot ! Naast de gewone boeken met kleine en grote letters bevat onze collectie een hele resem andere materialen.
Er zijn de graphic novels, romans in stripvorm, soms gebaseerd op een bestaande roman, maar meestal gaat het om een compleet nieuw verhaal.
Voor wie liever luistert dan leest, heeft de bib luisterboeken voor alle leeftijden.
Tussen de informatieve boeken vind je dvd’s, cd’s en cd-roms met documentaires, hoorcolleges, luistercursussen, componistenportretten in beeld en geluid, materialen die je wegwijs maken bij het leren bespelen van een instrument, ...
Taalcursussen hebben we in allerlei vormen : in boekvorm, op cd of cd-rom. Deze bieden je de gelegenheid om de taal te beleven in woord, beeld en klank.
Er is een grote collectie films en muziek. Laat je ook eens verleiden voor een concert, een opera-uitvoering op dvd of geniet van de nieuwste show van je favoriete stand-up comedian.
Kortom, de bib verrast je steeds weer, doet je lachen, bezorgt je rillingen, ontroert en verbaast je !

Geen opmerkingen: